DARBINIS PROJEKTO PARTNERIŲ SUSITIKIMAS PAGĖGIUOSE

Š. m. gegužės 22 d. Pagėgiuose vyko projekto „Lietuvos-Lenkijos istorija iš trijų miestų perspektyvos“ partnerių darbinis susitikimas. Partnerių susitikimą organizavo pagrindinis projekto partneris Pagėgių savivaldybės administracija. Projekto vadovė Loreta Razutienė pristatė numatytas ir paramos sutartyje patvirtintas veiklas bei Pagėgių pasirengimą jų vykdymui. Kiti projekto partneriai taip pat aptarė pasiruošimą jiems numatytų veiklų įgyvendinimui.  Visi projekto vykdytojai aptarė ir  suderino  projekto biudžete numatytas veiklas ir pirkimų grafikus.

 Be Pagėgių savivaldybių projekte dalyvauja Punsko valsčius ir Kėdainių krašto muziejus. 

Projekto „Lietuvos-Lenkijos istorija iš trijų miestų perspektyvos“ Pagėgių savivaldybės dalį įgyvendina Pagėgių savivaldybės administracijos darbuotojai – Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotoja Loreta Razutienė, specialistė Viktorija Montrimaitė, Dokumentų valdymo ir teisės skyriaus vedėja Dalia Šėperienė ir Centralizuotos buhalterinės apskaitos skyriaus vedėja Zita Stanišauskienė. Projekto įgyvendinimui talkina ir Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejaus direktorė Liudvika Burzdžiuvienė, kitos muziejaus darbuotojos.

Projekte „Lietuvos-Lenkijos istorija iš trijų miestų perspektyvos“ numatyta nemažai tradicinių renginių, kurie padės partneriams iš kaimyninės šalies pažinti Lietuvą, Pagėgių kraštą. Kaip investicinės veiklos Pagėgiuose numatyta sutvarkyti erdves Martyno Jankaus muziejuje, labiau pritaikant jas edukacinei veiklai,  lankytojams ypač su negalia. Bus naujai įrengta automobilių stovėjimo aikštelė šalia muziejaus, atnaujinti takai,  tualeto pastatas, įrengtas apšvietimas ir vasaros lauko estrada renginiams. Taip pat vyks dailininkų iš partnerių plenerai suaugusiems ir vaikams, popieriaus marmuravimo bei knygryšystės mokymai projekto muziejininkams.

Dalintis
Skip to content