Pagėgių savivaldybės delegacija susitiko su partneriais Lenkijoje

Praėjusį savaitgalį Pagėgių savivaldybės mero pavaduotojas, tarybos narys Remigijus Kelneris ir administracijos darbuotojai lankėsi Lenkijos Ilawos savivaldybėje, su kuria Pagėgių savivaldybę sieja 18 metų partnerystė. Šio miesto savivaldybės mero Krzysztof Harmacinski oficialiu kvietimu tarptautinio projekto pristatyme, apsilankyta kasmetinėje derliaus šventėje Stradomno mieste.

Pagėgių savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Kuturys renginio metu pasveikino Ilawos savivaldybės merą ir renginio dalyvius, padėkojo už prasmingą draugystę, kuri tęsiasi jau beveik du dešimtmečius. Neapsieita ir be dovanų – miesto merui įteiktas stilizuotas Pagėgių savivaldybės herbas ir padovanota didžiulė sūrio galva, pagaminta Vilkyškių pieninėje – autentiška dovana iš šių kraštų.

Administracijos direktorius Virginijus Komskis pasidžiaugė prasminga lenkų bičiulių suorganizuota švente. „Geras derlius vainikuojamas gražia švente, įdomia menine ir kultūrine programa. Tikrai įspūdingos šiaudinės skulptūros, gražus konkursas“, sakė V. Komskis.

Sudalyvauta ir tarptautiniame projekto konferencijoje, kuri skirta tradicinei liaudies muzikai ir jos grožiui. Liaudies muzikos kultūrinį paveldą pristatė Estijos Kose savivaldybės atstovai, bičiuliai lenkai ir Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė. Ji ne tik papasakojo apie mūsų krašto liaudiškos muzikos tradicijas, subtilybes, bet ir pati lipo ant scenos bei atliko keletą kūrinių.

Vizito metu aptartas tolimesnis savivaldybių bendradarbiavimas, numatytos gairės ateities projektams. Lenkų bičiulių delegacija iš Ilawos savivaldybės Pagėgiuose lankysis spalio pradžioje.

Derliaus šventė Lenkijoje yra tradicinis renginys, skirtas sėkmingam metų derliaus nuėmimui. Dažnai švenčiama bažnyčiose ir mokyklose, žmonės raginami aukoti savo ūkiuose užaugintus produktus, vaisius ir daržoves tiems, kuriems jų labiausiai reikia. Derliaus šventė kartu ir padėkos metas, pagerbiami tie, kurie augina ir nuima derlių.

Pagėgių savivaldybės informacija

Dalintis
Skip to content