Kriokiškių kaimo bendruomenės “Sveiki, sugrįžę namo” šventės atgarsiai

Sveiki, sugrįžę namo… Tokiais žodžiais prasidėjo, tradicine tapusi Kriokiškių kaimo šventė- sueiga, įvykusi 2021m. liepos mėn. 17d., kasmet nors trumpam sukviečianti kaimynus, draugus, čia gyvenusius jaunus ir garbaus amžiaus kraštiečius, kuriems galėtume papasakoti, kaip gyvename mes, čia – likusieji kriokiškiečiai. Labai džiaugiamės, kad Žemės ūkio ministerija finansavo mūsų pateiktą paraišką – projektą “Bendraukime ir bendradarbiaukime”.
Šventės dalyvius sveikino ir dovanų negailėjo Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius bei Vilkyškių seniūnijos seniūnas Darius Jurkšaitis. Mūsų kaimo giliomis tradicijomis, ilgamete draugyste ir bendryste džiaugėsi Ditter ir Rimutė Pade iš Vokietijos. Tylos minute pagerbėme Kriokiškių kapinaitėse besiilsinčius (kapinaitėse uždegėme žvakeles) ir šiais metais iškeliavusias Anapilin mūsų kaimelio gyventojas. Pasveikinome patį jauniausią kriokiškietį, šiais metais gimusį, Aleksiuką. Nepamiršti liko ir jubiliejinius metus švenčiantys bendruomenės nariai. Padėkos dovanėlės įteiktos visiems aktyviai prisidedantiems prie mūsų kaimelio grąžinimo, tradicijų puoselėjimo bei už pagalbą ruošiant šventę. Padėkota dalyvavusiems vietos amatininkams.
Kai vakaro mintys nukrypo į praeitį, visi svečiai buvo pakviesti pažiūrėti filmą apie Vilkyškius, kaip Lietuvos mažąją kultūros sostinę. Filmą pristatė jo kūrėjas ir iniciatorius Sigitas Stonys.
Puikių akimirkų, daug skambių dainų šventės dalyviams dovanojo Pagėgių savivaldybės kultūros centro Natkiškių kultūros namų kvartetas, kurio vadovas Valdas Armonas. Šventės metu vyko vietos amatininkų mugė. Šventės dalyviai buvo vaišinami šiupiniu, tija ir kafija. Mažieji šventės dalyviai smagiai laiką leido ant batuto. Šventės siurprizas – FEJERVERKAI!

Bendruomenės pirmininkė Reda Tamašauskienė

Dalintis
Skip to content