PRIE RAMBYNO KALNO NUO ŠIOL – ASFALTUOTU KELIU

Pagėgių savivaldybėje įpusėjo dar vienas svarbaus projekto įgyvendinimas. Šią savaitę baigiama kloti asfalto danga kelyje vedančio prie Rambyno kalno. Antrasis ir galutinis darbų etapas numatomas baigti 2022 metais.

Viso bus išasfaltuota beveik 2,5 kilometrų kelio. Šių metų birželį pasirašyta sutartis su konkursą laimėjusia valstybės valdoma akcine bendrove „Kelių priežiūra“ kuri ir atlieka visus darbus – nuo kelio atkarpos paruošimo, asfaltavimo ir lietaus vandens nuvedimo.

„Dėl gausaus turistų srauto šis kelio ruožas tapdavo duobėtas, o lyjant lietui ant šio kelio ruožo laikėsi vanduo. Tad Pagėgių savivaldybė ėmėsi priemonių šiai problemai spręsti. Noriu padėkoti savivaldybės administracijai, tarybos nariams, kurie pritarė šio projekto įgyvendinimui. Tai gražus bendro ir geranoriško darbo rezultatas, kai pasiekiamas tikslo įgyvendinimas, kuris tarnaus ne tik Pagėgių krašto žmonėms, bet ir gausiai šią vietą lankantiems svečiams“, – įsitikinęs Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius. 

Bitėnų kaime esančia Nemuno gatve, vedančia prie žymių objektų (Bitėnų kapinaičių, Rambyno regioninio parko lankytojų centro) kiekvienais metais važiuoja daugybę turistų. Ant Rambyno kalno lankytojus traukia atsiverianti panorama į Nemuno žemupį ir plačias jo pakrantes bei kitapus tolumoje kylančius Tilžės miesto bokštus.

„Rambyno kalnas ir jo apylinkės yra mūsų krašto vizitinė kortelė, todėl sutvarkyti kelią, kuriuo važiuoja labai daug lankytojų, ypatingai šiltuoju metų laikotarpiu, buvo vienas iš mūsų prioritetinių darbų. Džiaugiuosi, kad pavyko sutvarkyti teritoriją prie M. Jankaus muziejaus, kuris yra neatsiejamas keliautojų po mūsų kraštus lankymo objektas“ – sakė Pagėgių savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Komskis.

Pasak administracijos direktoriaus anksčiau kelti tikslai, kad Pagėgiuose nebeliktų neasfaltuotų gatvių šiai dienai įgyvendinti (su mažomis išimtimis).

„Todėl dabar didesnį dėmesį skiriame gyvenvietėms. Per pastaruosius keletą metų išties nuveikta nemažai ir gyventojai tai pastebi. Norėtųsi, kad kelių asfaltavimo apimtys būtų didesnės, bet daug kas priklauso nuo to, kiek lėšų tam yra skiriama“, – kalbėjo V.Komskis.

Bendra kelio link Rambyno kalno projekto vertė 866,6 tūkst. Eurų. 30 proc. lėšų prie šio projekto prisidėjo Rambyno regioninio parko direkcija. Už šias lėšas bus ne tik išasfaltuotas kelias, bet ir įrengtos automobilių bei autobusų sustojimo aikštelės.

Pagėgių savivaldybės informacija

Dalintis
Skip to content