Natkiškiuose vienu metu degė trys ūkiniai pastatai

Šią naktį (gruodžio 13 d.) Natkiškių kaimo gyventojus ant kojų sukėlė iškart trijuose pastatuose kilęs gaisras.

Kaip rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM įvykių suvestinėje, apie pirmą valandą nakties atvykus ugniagesiams degė 2 pastatai (vieno pastato stogas degė atvira liepsna, iš kito rūko dūmai). Iki ugniagesiams atvykstant vietos gyventojai patys užgesino degusį šieną trečiame pastate (pats pastatas nenukentėjo). Viename iš užsidegusių ūkinių pastatų spėta išvesti ten laikytus gyvulius.

Viename ūkiniame pastate gaisro metu apdegė palėpėje sukrautas šienas, antrajame ūkiniame nudegė 600 m2 stogo konstrukcijų, apdegė 300 m2 perdengimo. Gyventojai įsitikinę, kad pastatai buvo padegti, nes tik viename iš trijų pastatų kuriuose kilo gaisras, buvo elektros įvadas. Viename iš, kaip įtariama, padegtų pastatų jau anksčiau buvo kilęs gaisras. Ugnis apgadino pusę pastato.

Į gaisro vietą išskubėjęs Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius susitiko su vietos gyventojais nelaimės vietoje. Žmonės pasakojo išvydę liepsnų atšvaitus iškart po vidurnakčio.

„Užjaučiu pastatų savininkus dėl šios nelaimės ir suprantu visų Natkiškių gyventojų susirūpinimą dėl šio įvykio. Po šios nakties įvykių tikrai tapo neramu, tačiau dėsime pastangas padėti nukentėjusiems tiek kiek leidžia mūsų galimybės“, – sakė V. Bendaravičius.

Gaisro vietoje buvusi Natkiškių seniūnijos seniūnė Vilyta Sirtautienė teigė, kad gyventojų saugumą sustiprintų vaizdo kameros. Jai pritarė ir į įvykio vietą atskubėjęs Natkišiuose gyvenantis Pagėgių savivaldybės tarybos narys Remigijus Špečkauskas.

Pasak mero V. Bendaravičiaus vaizdo stebėjimo kameros tikrai prisidėtų prie gyventojų saugumo.

„Būtinai apsvarstysime šitą klausimą su administracijos direktoriumi ir, esu įsitikinęs, sprendimą rasime“.

Meras V. Bendaravičius po šio įvykio susisiekė su Pagėgių policijos komisariato viršininku Mariu Jakštu, informavo jį apie susiklosčiusią situaciją, gyventojų įtarimus dėl padegimo. Policijos viršininkas garantavo, kad pareigūnai dės visas pastangas, kad galimai padarytas nusikaltimas būtų atskleistas.

Pagėgių savivaldybės informacija

Dalintis
Skip to content