Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejus kviečia į knygų mainų mugę „Bagažinių turgelis“

Kovo 16-oji oficialiai  minima  „Knygnešio diena“.  Šią dieną pagerbiami draudžiamų spaudinių platintojai – knygnešiai. Nepaisant to, kad nuo 1864 -ųjų už lietuviškų knygų platinimą buvo baudžiama kalėjimu ar tremtimi į Sibirą, knygos iš Mažosios Lietuvos į Didžiąją buvo gabenamos itin aktyviai. Imperinės valdžios atstovai, matydami, jog nebegali sulaikyti slaptojo knygų platinimo, 1904 m. panaikino  40 metų trukusį lietuviškos spaudos draudimą. Knygnešiai Lietuvos istorijoje atliko ypatingą vaidmenį, o kovo 16-oji – įžymiojo knygnešio Jurgio Bielinio gimimo diena (1846 m.) – skirta jiems atminti ir pagerbti.

Šia proga Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejus organizuoja knygų mainų mugę „Bagažinių turgelis“. Prie šios akcijos kviečiame prisidėti įvairias organizacijas ir pavienius asmenis. Mugės metu, tiesiai iš automobilių bagažinių, bus galima keistis knygomis, dovanoti, o gal ir parduoti.

 14.00 val. knygų mainų mugę planuojama pradėti Bitėnuose, prie Martyno Jankaus muziejaus.

 15.30 val. automobiliai su knygomis pajudės link Pagėgių (renkamės automobilių stovėjimo aikštelėje prieš parduotuvę „Litorina“).

Suteikime knygai naują gyvenimą!

err
Dalintis
Skip to content