Oficialiai atidaryti jaunimo metai

2022-ieji metai paskelbti Lietuvos ir Europos jaunimo metais. Šia proga balandžio 29 dieną Vilniuje įvyko jaunimo metų atidarymo renginys, kurį organizavo Jaunimo reikalų agentūra ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba. Jo metu pristatytos jaunimo galimybės Lietuvoje ir Europoje. Renginyje dalyvavo ir Pagėgių savivaldybės atstovai.

Renginyje jaunimą sveikino ir atkreipti dėmesį į jaunimo problemas kvietė garbūs svečiai: Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė ir kiti.Vyko galimybių mugė, kurioje jaunuoliai galėjo sužinoti apie jiems aktualias galimybes mokytis, savanoriauti, keliauti. Buvo surengta ir diskusija, kur buvo keliamas klausimas „Ką man reiškia/ė būti jaunu?“, vyko simbolinė jaunimo sostinės titulo perdavimo ceremonija – 2021 m. Europos jaunimo sostinė Klaipėda perdavė titulą pirmą kartą Lietuvoje išrinktai Lietuvos jaunimo sostinei, kuria 2023 m. tapo Marijampolė. Susirinkusiuosius džiugino muzikinių grupių pasirodymai.

Jaunimo metai suteikia galimybę atkreipti visuomenės dėmesį į jaunimo situaciją ir jaunimo problemas Lietuvoje ir Europoje, inicijuoti diskusijas ir tinkamų sprendimų priėmimą bei palengvinti jaunimo pilietinio aktyvumo įsitvirtinimo procesą Lietuvoje.

Šiais metais ne tik jaunimas, bet ir su jaunuoliais dirbantys specialistai, politikai bei visa visuomenė bus kviečiami įsitraukti ir patys organizuoti renginius, iniciatyvas, festivalius, mokymus ir dirbtuves, kultūrines bei pramogines veiklas ir drauge įsigilinti bei spręsti problemas, su kuriomis susiduria jauni žmonės. 2022-ieji suteikia puikią galimybę atkreipti dėmesį į jaunimo situaciją Lietuvoje ir Europoje bei apmąstyti, kokį svarbų vaidmenį jaunimas atliks kurdamas ateities pasaulį.

Iš Pagėgių savivaldybės renginyje dalyvavo keturios atstovės–Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos mokinės: Ieva Palitauskaitė, Guoda Eičaitė, Austėja Jonkaitytė. Šios merginos dalyvavo jaunimo metų ambasadarių atrankoje, vėliau mokymuose ir buvo atrinktos Pagėgių Savivaldybės jaunimo metų ambasadorėmis. Merginos bus atsakingos už informacijos skleidimą apie visus jaunimo renginius, iniciatyvas, kurie vyks Pagėgių savivaldybės įstaigose ir organizacijose. Jaunimo metų renginyje dalyvavo ir Pagėgių atvirosios jaunimo erdvės jaunimo darbuotoja Viktorija Valinčiūtė, ji buvo delegacijos vadovė. Už galimybę dalyvauti renginyje dalyvės dėkoja Pagėgių savivaldybės mero pavaduotojai Ligitai Kazlauskienei.

Dalintis
Skip to content