,,Šventa Ona – duonos ponia“ Natkiškiuose

Praūžė projekto ,, Natkiškių kaimo bendruomenės iniciatyvos skatinti regioninių produktų kūrimą ir populiarinti Pagėgių krašto gamintojų regioninius produktus“ baigiamoji dalis – 25-oji tradicinė vasaros šventė ,,Šventa Ona -duonos ponia“. Diena buvo pilna įvairiausių veiklų, skirtų mažiems ir dideliems. Mažieji galėjo nemokamai leisti laiką ant batuto ir su linksmąja animatore Patrule Skai. Natkiškių kultūros namuose vyko edukacinė valandėlė, kurios metu  savo keptą duonelę  pristatė natkiškietės Nijolė Dargienė ir Rita Jonelienė. Vaikų ir jaunimo dramos būrelio narės papasakojo apie duonos atsiradimą, skaitė patarles ir minė mįsles. Visi atėję ir atvykę į šventę galėjo pasigrožėti fotografijų paroda ,,Su savo kepalu visur stalą rasi“. Šv. Mišių metu pasimelsta už Onutes, pašventinta Šv. Onos duonelė. Giedojo Natkiškių kultūros namų moterų vokalinis ansamblis ,,Gluosnė“, koncertavo Telšių rajono Nevarėnų kultūros centro vyrų tercetas. Mėgstantys sportą savo jėgas galėjo išmėginti tinklinio, smiginio rungtyse, kurias organizavo VŠĮ ,,Sporto ir turizmo centras“ ir linksmosiose sportinėse varžybose.

Į šventę kvietė ir šventės vakarinę dalį atidarė Plungės kultūros centro instrumentinis pučiamųjų orkestras ir nuostabios šokėjos. Uždegtas aukuras, į sceną atneša seniūnijos vėliava, Šv. Onos duonelė ir paminėtas 25-osios tradicinės vasaros šventės akcentas. Sveikinimo žodžius tarė Natkiškių seniūnė Vilyta Sirtautienė, bendruomenės pirmininkė Nida Bušniauskienė, Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, Pagėgių savivaldybės tarybos nariai Edgaras Kuturys, Ramutė Valančienė ir Europos Parlamento nario Broniaus Ropės padėjėja Jolanta Vaitiekienė. Apdovanoti sportininkai, naujagimiai ir pagerbtos seniūnijos Onutės. Šventinį vakarą vainikavo Violetos ir Viliaus Tarasovų, grupės ,,Dar“,  grupės ,,Patruliai“ koncertas ir šventinis fejerverkas.

Projektą ,, Natkiškių kaimo bendruomenės iniciatyvos skatinti regioninių produktų kūrimą ir populiarinti Pagėgių krašto gamintojų regioninius produktus“, sudarytą  iš 4 etapų: sėjos, išvažiuojamosios duonos kepimo edukacijos, žolynų pynimo edukacijos ir baigiamosios dalies, šventės finansavimui gauti rengė ir šventę organizavo Natkiškių kaimo bendruomenė, Natkiškių kultūros namai, Natkiškių seniūnija. Šventę finansavo VVG ,,Pagėgių kraštas“ ir Pagėgių savivaldybės administracija. Šventės partneriai: VŠĮ ,,Sporto ir turizmo centras“, ūkininkas Arūnas Kriščiūnas, Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia, Pagėgių kultūros centras, ,,Moterų seklyčia“,  kultūros namų jaunimas. Informaciniai rėmėjai: ,,Pamarys“ ir ,,Šilokarčiama“. Taip pat šventę rėmė: UAB ,,Pas Antaną“, individuali Irenos Jurkūnienės įmonė, Švedijos organizacija ,,Pagalba Lietuvai“ ir Tadas Girčius,  Elena Overlingienė, Lina ir Egidijus Žabauskai, Saulė ir Arūnas Kriščiūnai, ūkininkas Arūnas Bušniauskas, Jadvyga Jurgilienė, Ina ir Algimantas Baniai, Lina Grublienė, Virginija ir Vygantas Bagdonai.

Dėkojame  edukacijos ,,Žolynų šviesa“ visoms pynėjoms, kurių dėka  dekoracijomis pasipuošėme šventinę dieną . Ačiū visiems, kurie prisidėjo ir padėjo prie šventės kūrimo. Visi kartu sukūrėme nuostabią ir nepakartojamą šventę. Jūs visi ir kiekvienas iš Jūsų,  mūsų organizatorių širdyse. Tegul Jūsų gerumas būna angelu ir gyvena kartu su Jumis.

Gražios vasaros!

Renginių organizatorė Rasa Armonienė

Dalintis
Skip to content