Diskusijų laidoje „Lietuva kalba“ diskutuota apie artėjantį šventinį laikotarpį

Trečiadienio vakarą LRT televizijos diskusijų laidoje „Lietuva kalba“ buvo kalbama apie artėjantį šventinį laikotarpį ir šalies savivaldybėse planuojamas Kalėdinės eglės ir kitų šventės  atributikos išlaidas.

Laidoje nuotoliniu būdu kartu su 37 savivaldybių atstovais dalyvavo Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius. Dalyvaujančių buvo prašoma atsakyti į laidos vedėjos Rasos Tapinienės pateiktus klausimus.

Pagėgių savivaldybės meras V. Bendaravičius teigia, kad Pagėgiuose šventinės puošmenos ir renginiai yra numatomi pagal galimybes, taupoma jau ne pirmus metus. Šventę kuria ne tik brangios dekoracijos, šventę labiausiai sukuria mūsų gyventojai, todėl šventinė nuotaika savivaldybėje tikrai bus. Kaip ir kasmet bus puošiamos Pagėgių miesto ir seniūnijų bei bendruomenių eglės, numatyti ir šventiniai eglės įžiebimo renginiai, kuriuose savo šventinius pasirodymus  dovanos savivaldybės kolektyvai.

Dauguma (60 proc.) laidoje balsavusių savivaldybės atstovų mano, kad šie metai ypatingai nėra tinkamas metas išlaidauti, todėl pritaria Vilniaus mero iniciatyvai atsisakyti brangios miesto eglės.

Laidos įrašas čia: https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000237314/lietuva-kalba

 

Dalintis
Skip to content