Aptarti dalyvaujamojo biudžeto savivaldybėse įgyvendinimo klausimai

LR Seimo nario Ričardo Juškos kvietimu lapkričio 23 dieną Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius dalyvavo nuotoliniame LR Seimo valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto posėdyje, kuriame aptarti dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimo klausimai, gyventojų ir bendruomenių įtraukimo galimybės.

Posėdyje dalyvavę šalies merai dalinosi gerąja patirtimi, pristatė, kiek lėšų skiria ir su kokiais iššūkiais susiduria įgyvendinant socialinės partnerystės iniciatyvas bei projektus.

Pagėgių savivaldybėje dalyvaujamojo biudžeto programa buvo įgyvendinta 2022 m.  kovo – gegužės mėn. Iš viso pateiktos 3 iniciatyvos, iš kurių buvo išrinktas geriausias dalyvaujamojo biudžeto projektas. Plačiau čia: https://www.pagegiai.lt/2022/05/18/isrinktas-geriausias-dalyvaujamojo-biudzeto-projektas/

Posėdyje buvo aptarta galimybė suskurti platformą nacionaliniu lygmeniu, kurioje būtų galima rasti informaciją apie dalyvaujamojo biudžeto procesą, apie šalies savivaldybėse įgyvendintas dalyvaujamojo biudžeto programas.

Posėdžio įrašas: https://www.youtube.com/watch?v=DIG1n_-1BPs

zoom
Dalintis
Skip to content