Svarbi informacija rinkėjams

Kovo 5 d. vyks savivaldybių tarybų ir merų rinkimai. Balsuoti šiuose rinkimuose gali nuolatiniai savivaldybės gyventojai, tarp jų ir užsienio piliečiai. Nuolatiniais Pagėgių savivaldybės gyventojais laikomi tie rinkėjai, kurie savo gyvenamąją vietą Pagėgių savivaldybėje buvo registravę iki š. m. sausio 4 d. Jei iki šios dienos registruota gyvenamoji vieta buvo kitoje savivaldybėje, tai balsuoti galima bus tik už tos kitos savivaldybės kandidatus. Už kitos savivaldybės kandidatus galima bus balsuoti mūsų rajone tik iš anksto (vasario 28 d. – kovo 2 d. Pagėgių savivaldybės kultūros centre, Jaunimo g. 3 Pagėgiai), o rinkimų dieną (kovo 5 d.) Pagėgių savivaldybėje galės balsuoti tik nuolatiniai savivaldybės gyventojai.

Rinkimų dieną galima balsuoti ir ne savo rinkimų apylinkėje, tiesiog tai užtruks keletą minučių ilgiau, kol rinkimų apylinkė, kurioje balsuojate, susisieks su rinkėjo rinkimų apylinke. Pasitikrinti, kurios rinkimų apylinkės sąrašuose yra rinkėjas, galima interneto svetainėje www.rinkejopuslapis.lt arba tel. 1855. Informaciją apie rinkimų apylinkę rinkėjai gauna ir pranešimuose, kurie iki vasario 25 d. pasieks tuos, kurie turi tvarkingai įrengtas pašto dėžutes. Pranešimai yra nevardiniai ir skiriama tik po vieną pranešimą vienam namų ūkiui. Pranešimo nereikia turėti su savimi balsuojant (tik asmens dokumentą). Į rankas pranešimai įteikiami tik tiems rinkėjams, kurie turi teisę balsuoti namuose (neįgalieji ir juos slaugantys bei vyresni nei 70 metų). Tuo metu jie užpildo specialų prašymą dėl balsavimo namuose ir įteikia komisijos nariui. Jei šio prašymo nepavyko užpildyti (buvote išvykę, kai komisijos narys atnešė pranešimą), galima susisiekti su savo rinkimų apylinke telefonu, kad komisijos narys aplankytų Jus patogiu laiku (žr. pridedamą rinkimų apylinkių kontaktinę informaciją). Nenorintys balsuoti namuose gali balsuoti rinkimų apylinkėje. Rinkimų dieną bus organizuojamas pavėžėjimas iki rinkėjo rinkimų apylinkės (žr. pridedamą grafiką). Visos rinkimų apylinkės yra pritaikytos turintiems judėjimo negalią, išskyrus Panemunės, Piktupėnų ir Šilgalių apylinkes.

Detalesnė informacija apie rinkimus ir kandidatus pateikiama interneto svetainėje www.vrk.lt bei informaciniuose leidiniuose, kurie buvo išnešioti kartu su pranešimais apie rinkimus.

Svarbiausios datos:

Vasario 28 d. – kovo 2 d. nuo 7 iki 20 val. vyks išankstinis balsavimas Pagėgių savivaldybės kultūros centro patalpose (Jaunimo  g. 3, Pagėgiai). Balsuoja kitų savivaldybių rinkėjai, taip pat Pagėgių savivaldybės rinkėjai, kurie negalės balsuoti rinkimų dieną.

Kovo 1-3 d. vyks balsavimas specialiuosiuose balsavimo punktuose (ligoninėje, globos, senelių namuose ir pan.).

Kovo 3–4 d. vyks balsavimas namuose. Balsuoja neįgalieji bei juos slaugantys ir vyresni nei 70 metų rinkėjai, kurie komisijai užpildė prašymą dėl balsavimo namuose.

Kovo 5 d. nuo 7 iki 20 val. vyks balsavimas rinkimų apylinkėje. Galima balsuoti tiek savo, tiek bet kurioje kitoje Pagėgių savivaldybės rinkimų apylinkėje. Kitų savivaldybių nuolatiniai gyventojai balsuoti galės tik savo savivaldybėse.

Pagėgių savivaldybės rinkimų apylinkės

Pavėžėjimo rinkimų dieną (kovo 5 d.) grafikas

Dalintis
Skip to content