Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas Pagėgiuose

,,…Tu savo sunkiais tankais sulaužei ledą ir pradėjai skęsti. Sutrūkinėjo mane laikiusios grandinės ir aš lyg paukštė pakilau ir išskleidžiau sparnus. Tikrai simboliška, kad kovo mėnesį, sugrįžo paukščiai jau į tikėjimo, vilties ir meilės kupinus namus. Juos pasitikome iškėlę laisvės vėliavą, trispalvę, šitiek metų slėptą ir labai brangintą…“ ,- jautriais žodžiais apie Lietuvos laisvę, minėjimą pradėjo renginio vedėja Vaida.

Lietuva laisva jau 33 metus. Ši diena ypač svarbi mūsų tautai, nes ji primena sunkius, bet didingus laikus. Gerbiame mūsų didvyrius, kurie kovodami už laisvę ir orumą, atstatė Lietuvos valstybę… Valstybę, kuria šiandien galime didžiuotis.

meras
Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius

Tradiciškai, šventė pradėta nuo Lietuvos valstybės himno giedojimo, kurį visi susirinkę giedojo kartu su M. Jašinskaite-Jasevičiene.
Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius pasveikino susirinkusiuosius:

,,Šiandien noriu pabrėžti, kad didžiausias mūsų valstybės turtas – tai Jūs. Žmonės, atsidavę savo šeimoms ir Tėvynei, dirbantys ir kuriantys Lietuvoje, paragavę emigranto duonos, bet sugrįžę. Kiekvienas labai svarbus. Nuoširdžiai sveikinu visus su Laisvės švente“.

Pagėgių Šv. Kryžiaus parapijos klebonas Kazys Žutautas pasidžiaugė, kad galime švęsti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną: ,,Mums reikia vienybės ir drąsos. Drąsos, kad galėtume visa tai išgyventi su džiaugsmu. Būkime dėkingi vienas kitam… Būkime dėkingi, kad turime Laisvę“.

Plačiau skaitykite: https://www.pagegiaikc.lt/lietuvos-nepriklausomybes-atkurimo-dienos-minejimas-pagegiuose 

LT
Dalintis
Skip to content