Vyksta Jaunimo Europos komandos narių atranka 2023

Kas yra Jaunimo Europos Komanda?
Jaunimo Europos komanda – tai Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje iniciatyva, kuri įgyvendinama jau 13 metų. Per tą laiką šioje iniciatyvoje dalyvavo apie 200 jaunuolių. Jaunimo Europos komanda (JEK) — tai 16–20 metų jaunuoliai, kurie domisi Europos Sąjunga ir savo savanoriška veikla siekia plėsti bendraamžių suvokimą apie Europos Sąjungą, jos veiklos sritis, galimybes bei įtaką kasdieniame gyvenime.

Ką veikia Jaunimo Europos komandos nariai?
2023–2024 m. Jaunimo Europos komandos nariai bus kviečiami supažindinti savo bendraamžius su Europos Sąjungos temomis, ypač Europos žaliuoju kursu, Europos įgūdžių metais bei pasirengimu Europos Parlamento rinkimams. Kviečiame kūrybiškai ir įdomiai pristatyti ES aktualijas ir šias temas savo mokyklose ir bendruomenėse.

Kaip vyksta atranka?
Iki 2023 m. birželio 20 d. norinčius dalyvauti atrankoje kviečiame registruotis čia.

Galutiniai atrankos rezultatai bus paskelbti iki birželio 26 d.

Atrinktus kandidatus pakviesime į JEK vasaros stovyklą, kuri vyks nuo 2023 m. rugpjūčio 28 d. iki rugpjūčio 30 d. Europos namuose ir kitose Vilniaus vietose. Dalyvavimas vasaros stovykloje yra privaloma JEK narystės sąlyga. Atrinkti naujieji JEK nariai pasirašys susitarimą, kuriame apibrėžti narystės laikotarpis (paprastai dveji metai), misija ir užduotys.

Kviečiame tave registruotis į JEK narių atranką! Registracija.

Kiek laiko trunka Jaunimo Europos komandos nario kadencija?
Jaunimo Europos komandos nario kadencija trunka dvejus metus. Planuojama, kad su atrinktais ir mokymus baigusiais kandidatais bus pasirašomi susitarimai dėl narystės Jaunimo Europos komandoje iki 2025 m. birželio 26 d.

Asmuo ryšiams:
Aneta STANKEVIČIENĖ
el. paštas
Aneta.STANKEVICIENE@ec.europa.eu

Dalintis
Skip to content