Skelbiamas Dalyvaujamojo biudžeto projekto idėjos laimėtojas

Pagėgių savivaldybė antrus metus iš eilės įgyvendina Dalyvaujamojo biudžeto priemonę, skatinančią gyventojus įsitraukti į sprendimų priėmimą. Visi 16 metų sulaukę Pagėgių savivaldybėje gyvenantys asmenys buvo kviečiami teikti pasiūlymus viešosioms erdvėms gražinti ir atnaujinti. Idėjoms įgyvendinti šiais metais skirta 7 000 eurų.

Speciali savivaldybės darbo grupė, atlikusi pateiktų idėjų vertinimą, balsavimui atrinko dvi  gyventojų pasiūlytas idėjas – „Sennemunės ežero pakrantės sutvarkymas ir pritaikymas poilsiui“ ir „Vaikų žaidimo aikštelės įrengimas Mažosios Lietuvos paveikslų sode“. Per dvi balsavimo savaites surinkti 807 balsai, iš kurių 101 buvo negaliojantys.

Daugiausia Pagėgių savivaldybės gyventojų balsus skyrė projekto idėjos pasiūlymui „Sennemunės ežero pakrantės sutvarkymas ir pritaikymas poilsiui“ – 493 balsai (330 balsų suskaičiuota elektroniniu būdu ir 163 balsai atiduoti seniūnijose). Šios idėjos tikslasišvalyti ir pritaikyti apie 30 metrų ežero pakrantės visuomenės poreikiams (pliažo, maudyklos ir poilsio vietų įrengimas), paversti Sennemunės ežerą dar patrauklesniu vietos bei savivaldybės gyventojams, siekiant, kad poilsis gamtoje būtų patogus, įdomus ir patrauklus visoms amžiaus grupėms. Projekto įgyvendinimo vieta – Kucių k., Stoniškių sen., Pagėgių sav., Sennemunės ežero pakrantė.

Už antrąją idėją balsavo 213 balsų – elektroniniu būdu 161 balsai, seniūnijose – 52 balsai.

Parengiamuosius laimėjusio projekto įgyvendinimo darbus Pagėgių savivaldybė pradės jau netrukus.

Sveikiname projekto laimėtoją ir dėkojame balsavusiems!

diagrama
Dalintis
Skip to content