Savivaldybėje svečiavosi pratybų „Pasitikėjimas 2023“ dalyviai – Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos pajėgų savanoriai

Šią savaitę, vykstant Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų pratyboms „Pasitikėjimas 2023“, gruodžio 6-7 d. Pagėgių savivaldybėje lankėsi pratybų dalyviai – Krašto apsaugos pajėgų savanoriai, kurių tikslas buvo susitikti su valdžios atstovais, Pagėgių savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos atstovais.

Gruodžio 6-ąją dieną, savanoriai bendravo su Jaunimo reikalų tarybos atstovais – Dainiu Maciukevičiumi, Justina Šlakaityte, Monika Aušraite bei jaunimo reikalų koordinatore Irena Jurgutiene. Susitikimo metu diskutuota, kaip savivaldybėje jaunimas įsitraukia į įvairias veiklas. Taip pat diskutuota su kokiomis problemomis ir iššūkiais susiduria jaunimas, jaunos šeimos.

Gruodžio 7-ąją dieną, savanoriai susitiko su Pagėgių savivaldybės meru Vaidu Bendaravičiumi, vicemerėmis Ligita Kazlauskiene ir Aušra Zongailiene, administracijos direktore Dalija Irena Einikiene, bei patarėja (parengties pareigūne) Evelina Popendikyte – Stoniene. Karininkai pristatė vykstančių pratybų tikslą, siekiamus rezultatus. Taip pat buvo diskutuota temomis susijusiomis su nacionaliniu saugumu, apibrėžtos problemos, kurios labai svarbios užtikrinant saugumą – įspėjamųjų sirenų bei transporto atnaujinimas.

Pratybų dalyviai – savanoriai pasidžiaugė Pagėgių krašto visuomene, pratybų metu pastebėjo, kad kraštiečiai pasitiki kariuomene ir jaučiasi saugūs.

Dalintis
Skip to content