Paminėta Pasaulinė nevyriausybinių organizacijų diena

Vasario 27-oji – Pasaulinė nevyriausybinių organizacijų diena. Minint šią dieną, Pagėgių savivaldybės administracija bei vicemerė Aušra Zongailienė, kuruojanti nevyriausybinių organizacijų (NVO) veiklą  savivaldybėje, pokalbiui sukvietė Pagėgių savivaldybėje veikiančių Nevyriausybinių organizacijų atstovus, seniūnaičius, bendruomenių pirmininkus. Susitikime taip pat dalyvavo bei savo įžvalgomis pasidalijo Pagėgių savivaldybės administracijos direktorė Dalija Irena Einikienė. Naują veiklos strategiją apžvelgė Vietos veiklos grupės „Pagėgių kraštas“ atstovė Staselė Bružienė bei Pagėgių miesto vietos veiklos grupės pirmininkas Valdemaras Dikmonas.

Susirinkusiuosius virtualiai pasveikino Lietuvos Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro direktorė Olia Žuravliova, o gyvai su visais bendravo Lietuvos Vietos Bendruomeninių organizacijų sąjungos pirmininkė Eglė Juozapavičienė. Pagėgių savivaldybės Kultūros centro direktorė Svetlana Jašinskienė perskaitė pranešimą „NVO vaidmuo Pagėgių savivaldybės kultūrinėje plotmėje“.

Tiek seniūnaičiai, tiek bendruomenių pirmininkai turėjo galimybę išsakyti savo rūpesčius, pasidalinti įžvalgomis apie taisytinus dalykus, kad dialogas tarp neatlygintinai dirbančių visuomenininkų – seniūnaičių, bendruomenių pirmininkų, NVO – ir valdžios institucijų būtų konstruktyvus ir atgręžtas į gyventojų interesus bei problemas.

Tai pirmas tokio pobūdžio susitikimas ir jis parodė, kad dirbant nevyriausybiniame sektoriuje kyla daug klausimų, į kuriuos atsakymus galime rasti diskutuodami, aiškindamiesi ir bendradarbiaudami.

Dalintis
Skip to content