Lietuvos pilietybės išsaugojimas išvykusiems iš Lietuvos – mūsų visų reikalas

Savivaldybės vicemerė Aušra Zongailienė, savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus specialistė, atsakinga už diasporos politikos įgyvendinimą, Ingrida Jokšienė ir Martyno Jankaus muziejaus direktorė Liudvika Burzdžiuvienė, atsakinga už pirmosios Pasaulio pagėgiškių sueigos organizavimą šiais metais lankėsi Lietuvos Respublikos Seime, kur dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos organizuotame forume „Globalūs regionai“: grįžimas, bendradarbiavimas, informacijos apie referendumą sklaida“.

Malonu, kad forumą moderavo Seimo ir pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininko pavaduotoja Jūratė Caspersen, kurią pagėgiškiai puikiai pažįsta iš jos kultūrinės mecenatystės ir gražių darbų Pagėgių krašto labui.

Be diasporos politikos įgyvendinimo savivaldybėse strategijos ir veiklų įgyvendinimo aptarimo, didelis dėmesys buvo skiriamas gegužės 12-ąją dieną įvyksiančiam referendumui dėl Lietuvos pilietybės išsaugojimo. Kaip pabrėžė forume kalbėję – komisijos narys Rytis Virbalis, Užsienio reikalų ministerijos Globalios Lietuvos departamento Grįžimo į Lietuvą skyriaus vedėjas Tadas Kubilius, Vidaus reikalų ministras Arnoldas Abramavičius, Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henke ir daugelis kitų svečių, kitos galimybės išvykusiems lietuviams išsaugoti Lietuvos pilietybę gali tekti laukti ilgai.

Visi kalbėjusieji pabrėžė būtinybę rimtai pažiūrėti į referendumo nuostatas, skleisti žinią, kad būtina jame dalyvauti ir neatimti mūsų tautiečiams galimybės išsaugoti prigimtine teisę įgytą Lietuvos pilietybę.

Dalintis
Skip to content