Ilgametei VšĮ „Pagėgių pirminės sveikatos priežiūros centras“ slaugos administratorei – garbingas apdovanojimas

Balandžio 30 d., dviejų medikų bendruomenei reikšmingų datų kontekste: Lietuvos medicinos darbuotojų dienos balandžio 27-ąją ir Lietuvos slaugytojų dienos gegužės 12-ąją, Vilniuje, Valdovų rūmuose vyko tradiciniai Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) organizuojami Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai.

Už atsidavimą profesijai, sunkų ir pasiaukojantį darbą bei išskirtinius nuopelnus sveikatos sistemai, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys garbės ženklus įteikė 26 šalies gydytojams, 27 slaugytojoms ir 22 sveikatos apsaugos darbuotojams, tarp kurių įvertinta ir pagėgiškė, ilgametė VšĮ „Pagėgių pirminės sveikatos priežiūros centras“ slaugos administratorė – Laimutė Pocienė. Laimutei Pocienei buvo suteiktas Nusipelniusio Lietuvos slaugytojo vardas.

Nominantę renginyje lydėjo Pagėgių savivaldybės vicemerė Aušra Zongailienė. Vicemerė pasidžiaugė, kad 47-erius metus VšĮ „Pagėgių pirminės sveikatos priežiūros centras“ dirbančios L.Pocienės įdėtas darbas bei pastangos buvo įvertintos ir nacionaliniu mastu, dėkojo už ilgametį ir nepriekaištingą darbą, užtikrinant kokybišką ir kryptingai organizuojamą pirminės sveikatos priežiūros darbą Pagėgių savivaldybėje.

Nominantai šiems aukščiausiems medikų bendruomenės apdovanojimams atrinkti vertinant jų ilgametį ir nepriekaištingą darbą, atsižvelgiant į ypatingus nuopelnus Lietuvos sveikatos sistemai, diegiant inovatyvius technologinius ir tvarius vadybos sprendimus, taip pat už Lietuvos vardo garsinimą, tarpvalstybinių santykių puoselėjimą ir plėtrą, jaunosios medicinos profesionalų kartos ugdymą, pasiaukojimą ir drąsą gelbstint žmonių gyvybę bei kitus nuopelnus.

Nusipelniusių gydytojų ir sveikatos apsaugos darbuotojų vardai suteikiami nuo 2004 metų, nusipelniusių Lietuvos slaugytojų vardai – nuo 2015-ųjų. 2023 metais Nusipelniusio Lietuvos slaugytojo vardas taip pat skirtas Pagėgių palaikomojo gydymo, slaugos ir senelių globos namų vyriausiajai slaugytojai – maitinimo organizavimo ir higienos priežiūros specialistei Sigitai Jašmontienei.


Nuotraukos: Irmantas Gelūnas / BNS

Dalintis
Skip to content