VYKSTA PROJEKTO NR LT-PL-3R-254 VEIKLOS

Toliau vyksta projekto „Lietuvos-Lenkijos istorija iš trijų miestų perspektyvos“ veiklos, kurio tikslas – stiprinti bendradarbiavimą abipus sienos, tarp Pagėgių, Kėdainių (Lietuva) ir Punsko (Lenkija) skatinant bendrą kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimą ir pritaikymą turizmui, siekiant didinti vietinių ir užsienio turistų skaičių LT-PL teritorijoje.

Kėdainių krašto muziejuje (projekto partneris Nr. 3) įvyko visų projekto partnerių darbinis susitikimas. Kadangi jau baigiasi antrasis finansinis periodas, aptartas veiklų įgyvendinimas, lėšų panaudojimas, projekto įgyvendinimo ypatumai. Aptartas biudžeto ir projekto įgyvendinimo laikotarpio keitimo būtinumas. Susipažinta su Kėdainių krašto muziejumi jo spręstinomis problemomis.

 Primename, kad rugpjūčio mėnesio pabaigoje (19-23 dienomis) Pagėgių savivaldybėje, UAB „Senasis Rambynas”  teritorijoje vyko projekto kūrybinės dirbtuvės  suaugusiems ir jaunimui, kuriose dalyvavo visų projekto partnerių Pagėgių, Punsko savivaldybių ir Kėdainių  krašto muziejaus  atstovai. Šios veiklos metu buvo parengtos 2 parodos: 18 jaunimo darbų ekspozicija ir 18 suaugusių darbų paroda.  Parodos buvo pristatytos dirbtuvių dalyviams ir Pagėgių savivaldybės vadovams. Tikimės, kad darbai bus eksponuojami ir miesto šventės metu ir džiugins ne vieno lankytojo akis ir prisidės prie šventės paįvairinimo.

Kūrybinių dirbtuvių dalyviai išvyko susižavėję ir su naujomis žiniomis apie nuostabią Mažają Lietuvą ir Pagėgių kraštą, džiaugėsi mūsų krašto žmonių šiltumu bei nuoširdumu ir toliau skleidžia informaciją apie neatrastą ir nepažintą Pagėgių kraštą savo draugams ir pažystamiems, kurie džiaugdamiesi gerais orais gausiai lanko mūsų įžymybes.

Dalintis
Skip to content