PAGĖGIUOSE – NAUJA SPECIALI MAŠINA – DAUGIAFUNKCINĖ MIESTO VALYMO MAŠINA

Pagėgių savivaldybę pasiekė ypatingas pirkinys. Įgyvendinant tarptautinį projektą „LT-PL bendradarbiavimo stiprinimas krizių valdymo ir saugumo srityse“ (Projekto Nr. LT-PL-5R-348), finansuojamą INTERREG V-A programos Lietuva – Polska, įsigyta speciali mašina – daugiafunkcinė kompaktiška miesto valymo mašina.

Naujos spec. mašinos nuvyko apžiūrėti Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, Seimo narys Ričardas Juška, administracijos direktorius Virginijus Komskis, Pagėgių seniūnijos seniūnas Dainius Maciukevičius.

Pasak seniūno nors su šia mašina dirbs vienas žmogus, tačiau ji gali atlikti daug funkcijų. Pagrindinis šios mašinos funkcija šiuo sunkiu Covid-19 laikotarpiu yra plovimo-dezinfekavimo įrangą, ir pritaikytas mobilus automatinis CardiAid defibriliatorius. Kadangi ši spec. mašina yra daugiafunkcinė kompaktiška miesto valymo mašina tai ji turi ir kitų priedų, tokių kaip barstytuvą, gatvių šlavimo įrenginį, žoliapjovę, diskinius šlavimo šepečius, kurie palengvins kasdienį darbą bei palaikys švarą mieste. Visi elementai lengvai pakeičiami vienas kitu, tam užtenka vieno žmogaus.

Administracijos direktorius V. Komskis pasidžiaugė, kad įgyvendinant tarptautinį projektą projekto darbuotojai įsiklausę į reikalingumą, nupirko tokią miestui reikalingą spec. transporto priemonę ir tinkamai panaudojo skirtas ES ir savo nuosavo indėlio lėšas.

„Iš projektui skirtų lėšų įsigijome labai reikalingą daugiafunkcinę kompaktišką miesto valymo mašiną, kuri bus nepamainoma įvairių krizinių situacijų metu, kuomet reiks dezinfekuoti teritorijas ar jas išvalyti bei padės palaikyti švarą ir tvarką mieste. Gyvename tokiu laikmečiu, kai visko gali nutikti“, – kalbėjo administracijos direktorius V. Komskis.

Pagėgių savivaldybės meras V. Bendaravičius buvo maloniai nustebintas tuo kiek ši nedidelė spec. mašina gali tiek daug nuveikti.

„Tikrai daro įspūdį kokias galimybes turi ši transporto priemonė. Neabejoju, kad ji labai prisidės prie to, kad Pagėgių viešosios erdvės būtų saugesnės miesto gyventojams bei dar švaresnės ir gražesnės.“

Pagėgių savivaldybės administracija iš tarptautinio projekto lėšų spec. mašiną – daugiafunkcinę kompaktišką miesto valymo mašiną įsigijo iš UAB „Ofnis“ už 108 522 Eur.

Projekto trukmė – 24 mėnesiai. Projekto pradžia 2020 m. gruodžio 1 d., pabaiga – 2022 m. lapkričio 30 d.

Projekto vertė, tenkanti Pagėgių savivaldybės administracijai: 502 995,35 Eur paramos, iš jų – ES dalis (iš ERDF 85%): 427 546,04 Eur, Pagėgių savivaldybės indėlis (15%): 75 449,31 Eur.

Ši publikacija buvo parengta padedant Europos Sąjungai. Už šios informacijos turinį atsako tik Pagėgių savivaldybės administracija ir jis negali būti laikomas atspindinčiu Europos Sąjungos požiūrį

Dalintis
Skip to content