Vilkyškiuose vyko projekto “LT-PL bendradarbiavimo stiprinimas krizių valdymo ir saugumo srityse” mokymai tema “Gyventojų evakuacija”

Rugsėjo 10 dieną (penktadienį) Vilkyškių seniūnijos salėje vyko „Gyventojų evakuacijos“ mokymai. Tai viena iš tarptautinio projekto INTERREG V-A programos Lietuva – Polska dalių, kurioje dalyvavo projekto partneriai iš kaimyninės Lenkijos DobžinevoDužė valsčiaus administracijos. Taip pat dalyvavo Pagėgių savivaldybės administracijos, Vilkyškių seniūnijos ir Vilkyškių bendruomenės nariai. Mokymus vedė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rolandas Čelna.

Pagėgių savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Komskis pasidžiaugė naudingu projektu ir prasmingu bendradarbiavimu. Projekto „LT-PL bendradarbiavimo stiprinimas krizių valdymo ir saugumo srityse“ metu įgyta daug naudingų žinių kaip suvaldyti įvairias krizines situacijas pandemijos, nelaimių metu. Iš projektų lėšų Pagėgių savivaldybė įsigijo labai reikalingą daugiafunkcinę kompaktišką miesto valymo mašiną su defibriliatoriumi ir dezinfekcinėmis priemonėmis.

Mokymų dalyvius pasveikinti atvyko ir Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius. Padėkojo už viešnagę mūsų kraštuose, už gražų bendradarbiavimą projekto metu. Kolegoms iš Lenkijos meras V. Bendaravičius įteikė dovanas atsiminimui apie Pagėgių kraštą.

Dalintis
Skip to content