Pagėgių savivaldybės Kriokiškių kaimo bendruomenės įgyvendintas projektas “Tradicijų puoselėjimo, bendruomeniškumo ir bendradarbiavimo stiprinimas Kriokiškių kaimo bendruomenėje”

Rugpjūčio mėn. pabaigoje įgyvendintas antrasis renginys, pagal projektą „Tradicijų puoselėjimo, bendruomeniškumo ir bendradarbiavimo stiprinimas Kriokiškių kaimo bendruomenėje“, kuris įvyko Veliuonos miestelyje Jurbarko rajone.

Kartu su Vilkyškių seniūnijoje esančių bendruomenių atstovais įgyvendinome mokomąją – pažintinę – edukacinę programą. Susipažinome su Veliuonos krašto bendruomene, jos vykdomais ir įgyvendintais projektais bei veikla. Kadangi Veliuona yra 2021 m. paskelbta Lietuvos mažąja kultūros sostine, o Vilkyškiai – 2019 m, programos dalyviai turėjo galimybę susipažinti ir apsikeisti patirtimi, kaip „ įveiklinti“ ir išnaudoti esamą infrastruktūrą, kultūros objektus. Buvo pristatyta Veliuonos krašto istorija, pavaišinta ant laužo išvirta nuostabaus skonio žuviene, bei keptais lietiniais blynais, kava bei arbata. Visi skanavo saldainių „Veliuona“.

Pasisotinę, kibome į darbą – dalyvavome ekologiško – rankų darbo muilo gamyboje. Susipažinome ir praktiškai išbandėme muilo darymo technologiją. Už tai visi dalyviai gavo po ką tik pagaminto muilo gabalėlį dovanų.

Diena prabėgo įspūdingai greitai. Visi buvo dėkingi už nuostabiai praleistą laiką bei suteiktą galimybę bendrauti ir bendradarbiauti.

Projektas finansuotas Žemės ūkio ministerijos lėšomis.

Dalintis
Skip to content