SEIME – PARODA SKIRTA M. JANKAUS MUZIEJAUS 40-MEČIUI

Trečiadienį, spalio 19 d. Lietuvos Respublikos Seimo II rūmų 1 aukšto galerijoje atidaryta paroda „Metai, darbai ir veidai“, skirta Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejaus veiklos 40-mečiui.

Parodos atidaryme dalyvavo Seimo narė Aušrinė Norkienė, Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, jo pavaduotojas Edgaras Kuturys, M. Jankaus muziejaus direktorė Liudvika Burzdžiuvienė, Pagėgių savivaldybės, muziejaus darbuotojai, kultūros ir meno žmonės.

„Didžiuojuosi, kad ši paroda eksponuojama Seime. Už tai, kad Pagėgių kraštas garsinamas sostinėje, dėkoju muziejaus direktorei Liudvikai ir visai muziejaus bendruomenei. Nuoširdus ačiū ir Seimo narei Aušrinei Norkienei už pagalbą, kad ši paroda atsirastų čia.

Džiaugiuosi mūsų muziejaus kolektyvu, indėliu puoselėjant krašto kultūros ir istorijos tradicijas, o tai, kad ši paroda atkeliavo čia, dar kartą įrodo, kad nuolat ieškote galimybių skleisti žinią apie mūsų kraštą“, sakė Pagėgių savivaldybės meras V. Bendaravičius.

Savo gyvavimą pradėjęs 1981 metais muziejus iš vienos ekspozicinės salės Bitėnų pradinėje mokykloje išaugo iki modernaus šiuolaikiško kultūrinio ir istorinio paveldo saugotojo, įsikūrusio penkiuose pastatuose ir valdančio 4 ha ploto.

Parodoje panaudotos fotografijos iš Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejaus fondų, Eugenijaus Skipičio, Aurelijaus Žemgulio ir Sauliaus Sodonio asmeninių archyvų.

Šioje parodoje bandyta paliesti svarbiausių asmenybių ir įvykių fragmentus. Tikimasi, kad paroda leis nors akies krašteliu pažiūrėti į žmones, savo kasdieniu, neretai pasiaukojančiu darbu kūrusius Martyno Jankaus muziejų, bandžiusius iškelti šią Mažosios Lietuvos istorijai reikšmingą asmenybę į reikiamas aukštumas.

Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejus savo gražų veiklos jubiliejų paminėjo rugpjūčio 7 dieną.  Renginyje „Sueiga pas Martyną Jankų“ pirmą kartą ir buvo pristatyta ši paroda, o prof. Habil. Dr. Domas Kaunas pristatė monografija „Martynas Jankus: tautos vienytojas ir lietuvių spaudos kūrėjas“.

Seime paroda veiks iki lapkričio 3 dienos.

Pagėgių savivaldybės informacija

Dalintis
Skip to content