Bibliotekoje – kraštiečių kūrybos darbų paroda

Lapkričio 23 d. Vydūno viešojoje bibliotekoje pristatyta Pagėgių savivaldybės neįgaliųjų draugijos dienos užimtumo lankytojų kūrybos darbų parodos „Mes ne iš kelmo spirti!“ atidarymas.

Krašto kūrėjus ir rankdarbių meno puoselėtojus pasveikino Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė. Bibliotekos vadovė kreipėsi į darbų autorius vadindama juos žmonėmis su ypatingomis galiomis, gebančiais kurti nepaprastus dirbinius, dainuoti, skaityti eiles ir atlikti dar daugelį kitų dalykų, nors kasdienybė ne visada džiugina, o ir sveikata kartais apleidžia.

Tardama sveikinamąjį žodį ir gėlių žiedais dėkodama bibliotekai už glaudžią ilgametę kultūrinę bendrystę, Pagėgių savivaldybės neįgaliųjų draugijos pirmininkė Loreta Stašinskienė pasidžiaugė aktyvia, kūrybinga, gražia ir prasminga draugijos plėtojama veikla bei naujomis kūrybinėmis iniciatyvomis.

Saldžia puokšte ir gražiausiais padėkos žodžiais už rankdarbiais žiūrovams nešamą širdies šilumą bei kūrybinę šviesą parodos autorius pagerbė Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius. Neblėstančios energijos bei puikios sveikatos, kuri būtina tęsiant dalinimosi grožiu ir dvasine šviesa kelią, linkėjo Pagėgių savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Kuturys, administracijos direktorius Virginijus Komskis bei jo pavaduotojas Eugenijus Dargužas, Pagėgių savivaldybės tarybos narės Aušra Zongailienė ir Ligita Kazlauskienė bei Pagėgių savivaldybės administracijos Socialinės politikos ir sveikatos skyriaus vedėja Daiva Vaitiekienė. Sveikindamas renginio dalyvius ir svečius, Pagėgių Šv. Kryžiaus bažnyčios klebonas Kazys Žutautas akcentavo, jog svarbiausia, kad niekada neišsektų šių gerumą ir talentą spinduliuojančių Pagėgių krašto žmonių kūno bei dvasios stiprybė, teikianti jėgų visuomenei taip reikalingos veiklos tęstinumui.

Kol susirinkusieji gėrėjosi krašto auksarankių menine išmone, jaukią ir romantišką atmosferą kūrė Pagėgių savivaldybės neįgaliųjų draugijos moterų ansamblio „Rambynas“ (vadovė – Virginija Bubelienė) atliekama literatūrinė-muzikinė programa.

Pagėgių savivaldybės neįgaliųjų draugijos dienos užimtumo lankytojų kūrybos darbų paroda „Mes ne iš kelmo spirti!“ Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje bus eksponuojama iki 2021 m. gruodžio 20 d. Maloniai kviečiame apsilankyti, o galbūt net įsigyti mielą kalėdinę dovanėlę artimiesiems.                      

              Sonata Nognienė

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Dalintis
Skip to content