Vydūno viešojoje bibliotekoje – kūrybinių darbų paroda

Vydūno viešojoje bibliotekoje organizuotas Pagėgių, Jurbarko, Šilalės bei Tauragės dailės ir technologijų mokytojų plenero „Rudenėjančios gamtos etiudai“ kūrybinių darbų parodos atidarymas.

Renginys sulaukė gausaus visuomenės dėmesio – į jį sugūžėjo tiek maži, tiek dideli meno mylėtojai: Pagėgių savivaldybės vadovai, Tarybos nariai, administracijos atstovai, ugdymo įstaigų pedagogai, bibliotekininkai, dailės profesionalai iš Jurbarko bei Tauragės, jaunieji Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos dailės bei muzikos skyrių auklėtiniai ir daugelis kitų. Rudenišku muzikiniu kūriniu vakaro dalyvius, svečius pasveikino Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos mokinė Gabija Sragauskaitė (mokytoja – Regina Pilkionienė).

Sveikindamas renginio dalyvius ir svečius, Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius akcentavo, jog gražūs bei prasmingi bendradarbiavimo saitai įvairiose visuomeninio, kultūrinio, politinio gyvenimo srityse jau ilgą laiką sieja Pagėgius, Tauragę, Šilalę ir Jurbarką. Savivaldybės vadovas drauge su administracijos direktoriumi Virginijumi Komskiu, įteikdamas parodos autoriams ir renginio organizatoriams rožių žiedus bei įspūdingo dydžio vaisių puokštę, dėkojo už galimybę išvysti šią parodą, lygindamas ją su dovana širdžiai ir akims, kurią kiekvienas šios originalios parodos atidarymo dalyvis neabejotinai išsineš namo ir dar ilgai prisimins. Tardamas sveikinamąjį žodį, Pagėgių Šv. Kryžiaus bažnyčios klebonas Kazys Žutautas teigė, jog kiekvienas žmogus kasdien piešia savo gerų darbų gyvenimo piešinį, kuriame atsispindi jo vidinis pasaulis, maldingumas, požiūris į supančią aplinką. Dvasininkas linkėjo parodos kūrinių autoriams neapleisti kilnumui inspiruojančio savo darbo, tęsti vidinės kūrybos kelionę ir parteikti ją aplinkiniams.

Renginyje dalyvavę bei savo kūrinius pristatę pagėgiškiai dailės ir technologijų mokytojai Lina Ambarcumian, Liucija Bungardienė, Virginija Kariniauskienė, Eligijus Kriaučiūnas, tauragiškiai pedagogai Vida Karbauskienė, Jurgita Navickaitė, Jolita Ogintaitė, Margarita Paukštaitienė bei mokytojai iš Jurbarko Juozas Budzinauskas ir Lina Rušienė ne tik pasidalino gerąja profesine patirtimi, pasidžiaugė naujoms kūrybinėms iniciatyvoms, įkvepiančia gražia tarpusavio kultūrine bendryste, bet ir apsikeitė simbolinėmis atminimo dovanėlėmis.

Pagėgių, Jurbarko, Šilalės bei Tauragės dailės ir technologijų mokytojų plenero „Rudenėjančios gamtos etiudai“ kūrybinių darbų paroda Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje veiks iki 2022 m. sausio mėnesio pradžios. Maloniai kviečiame apsilankyti.

              Sonata Nognienė

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos

metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Dalintis
Skip to content