Turizmo parodoje „Adventur“ – bendras keturių savivaldybių stendas „Gyvybės medis“

Savaitgalį Vilniuje Litexpo parodų centre įvyko turizmui ir kelionėms skirta paroda „Adventur 2022“. Po beveik dviejų metų pertraukos startavusios parodos šūkis „Keliaukime vėl, saugiai ir įdomiai!”, bei kvietė lankytojus iš naujo atrasti vietinį turizmą. Dviejose salėse įsikūrusioje parodoje daugiausia buvo galima pamatyti lietuviškus stendus: čia įvairių miestų turizmo informacijos centrai, vietinės įmonės, pristatinėjo savo kraštus, turistiniu maršrutus, lankomus objektus, muziejus, verslo įmonės siūlė įsigyti nuo įvairių skanėstų iki kemperių ar elektra varomų laivelių.

Parodoje dalyvavo ir Pagėgių savivaldybės atstovai: Martyno Jankaus muziejaus direktorė Liudvika Burzdžiuvienė, muziejininkė-edukatorė Laima Žemgulienė, Pagėgių savivaldybės Turizmo informacinio centro direktorė Ilona Meirė, Rambyno regioninio parko direkcijos vyr. specialistė Ingrida Kuperskienė. Kartu su kolegomis iš Tauragės, Jurbarko ir Šilalės visos keturios savivaldybės prisiglaudė prie įrengtos keturių metrų aukščio instaliacijos, pavadinimu „Gyvybės medis“, kurį inicijavo viešoji įstaiga „Žaliasis regionas“. Penktadienį stendą aplankė Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, Šilalės rajono meras Algirdas Meiženis, Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius, Seimo nariai Ričardas Juška ir Romualdas Vaitkus.

Pasak VšĮ „Žaliasis regionas“ specialistės Ligitos Kazlauskienės, modernus ir inovatyvus Tauragės regiono stendas simbolizuoja krašto tvarumą, žalumą ir šioje parodoje yra išskirtinis. „Žaliojo regiono“ direktorė Gaiva Mačiulaitienė pasidžiaugė darniu ir produktyviu darbu ir yra įsitikinusi, kad Tauragės kraštas šiemet sulauks gerokai daugiau keliautojų.

„Visos keturios savivaldybės įsikūrė šalia „Gyvybės medžio“, išleidome bendrą leidinį „Žaliojo regiono žalios naujienos“, kuriame keliautojai ras ne tik lankomus objektus, muziejus, bet ir sužinos kada ir kokie renginiai mūsų regione šiemet vyks, kur galima pasistiprinti bei rasti nakvynę“.

Po metų pertraukos duris atvėrusi „Litexpo“ sulaukė lankytojų, norinčių ne tik išsirinkti kelionę, bet ir pasižvalgyti aplink, pabendrauti su dalyviais. Po karantino sugrįžusi paroda šiemet didžiausią dėmesį skyrė vietiniam turizmui, tačiau išsirinkti kelionės kryptį galėjo ir tie, kurie yra pasiilgę kelionių į užsienį.

Pagėgių savivaldybės Viešosios įstaigos „Turizmo informacinis centras“ direktorė Ilona Meirė teigia, kad įvykusi turizmo paroda po vienerių metų pertraukus nėra tokia, kokios vykdavo anksčiau.

„Dalyvių gerokai mažiau, dėl lankytojų saugumo išplėstos erdvės, o žmonės dar šiek tiek prisibijo būriuotis renginiuose. Virusas, kuris buvo sukaustęs turizmo sektorių, vis dar neleidžia žmonėms atsipalaiduoti, o kelionių planavimas vyksta labai atsargiai. Nežiūrint to, ši paroda yra ženklas, kad turizmo sektorius po truputį ima atsigauti“.

Kaip sakė Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejaus direktorė Liudvika Burzdžiuvienė, kad tvariausia turizmo rūšis šiandien yra vietinis turizmas.

„Sulaukėme nemažai keliautojų, kurie savarankiškai organizuojasi keliones. Jiems buvo įdomu kur ir ką jie pamatys apsilankę mūsų kraštuose, domėjosi pėsčiųjų trasomis, dviračių takais, muziejais. Kol situacija su pandemija išlieka neaiški, o užsikrėtimo skaičiai auga, žmonės nedrąsiai renkasi keliones užsienyje, užtat labai noriai planuoja keliones po Lietuvą. Ir tai geras ženklas vietos turizmui“, – sakė L. Burzdžiuvienė

Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius penktadienį aplankęs Tauragės regiono stendą buvo maloniai nustebintas.

„Šiemet tikrai esame išskirtiniai – ryškūs, matomi ir pabrėžiantys mūsų krašto žaliąją energetiką, turime daug ką parodyti turistams ir neabejoju, kad šiemet jų sulauksime gerokai daugiau nei pernai. Mes, kaip savivaldybė, dedame pastangas, kad kuo daugiau infrastruktūros būtų sutvarkyta, keliai išasfaltuoti, o vietos žmonės ir, be abejo turistai, jaustųsi patogiai ir grįžtu čia dar ne kartą“, – parodoje sakė. V. Bendaravičius.

Šeštadienį prie Tauragės regiono stendo prisijungė lietuvių istorikas, leidėjas, žygeivis, humanitarinių mokslų daktaras Vytenis Almonaitis su sutuoktine Junona, kurie ne tik yra ištyrinėję Tauragės regioną, bet ir išleidę ne vieną keliautojo žinyną.

Pagėgių savivaldybės informacija

Dalintis
Skip to content