Į potvynio apsemtas vietas padėti gyventojams vyko ugniagesių technika

Vasario 23 dieną Pagėgių seniūnijos seniūno Dainiaus Maciukevičiaus iniciatyva Stoniškių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai išvyko į potvynio apsemtas teritorijas. Kelionės tikslas – suteikti pagalbą vietos gyventojams, pristatant maisto produktus bei medžio briketus namų šildymui.

Popiet, apie 14 val., sunkiasvorė mašina (ÖAF markės, 1977 metų laidos su 12 litrų varikliu ir trimis varomais tiltais) priklausanti Stoniškių ugniagesių tarnybai, pajudėjo link Panemunės. Važiuojant palei Nemuną, iš kurio į pievas vis dar veržėsi vanduo, ugniagesių ekipažas pasiekė pirmąjį kelionės tikslą – Nausėdų kaimą (Stoniškių seniūnija) kuriame savo sodybą turi Pagėgių gyventojas Ramūnas Žulpa. Vyriškis teigė, kad privalo pasirūpinti sodyboje auginamomis avimis, atnešti joms šieno. R. Žulpos teigimu iš Nemuno tekančio vandens srovė tokia stipri, kad vietomis sunku net išsilaikyti vietoje. Tačiau augintiniai sėkmingai pašerti, sodybos pastatai neapsemti.

„Vanduo po truputį dar kyla, bet manau tai jau potvynio pabaigos pradžia“, – svarstė vyriškis.

Stoniškių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vairuotojo Virginijaus Kolyčiaus vairuojamas sunkiasvorė mašina pajuda link Plaušvarių kaimo. Vietomis vandens aukštis ant kelio siekia nuo dvidešimties iki keturiasdešimties centimetrų aukščio, tačiau daug kur kelias sausas ir lengvai pravažiuojamas. Tik aplinkinės pievos lyg ežerai marguliuoja apsemtos išsiliejusių upių vandenimis.

Aštuoniasdešimt šešerių metų Jadvyga Karaciejienė ugniagesius pasitinka su džiaugsmu. Stoniškių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos skyrininkas Vaidas Genys į namus įneša taip laukiamų maisto produktų ir padeda iškrauti kūrenimui skirtus medžio briketus.

„Jei tik reiks kokios pagalbos – mes visuomet pasirengę jums padėti. Skambinkite seniūnui, viską jam papasakokite ir mes atvažiuosime“, – solidaus amžiaus Plaušvarių kaimo gyventojai sakė V. Genys.

Iš šalia esančios sodybos į Pagėgius pasiprašė parvežama Vitalija Steponaitytė. Moteris teigė, kad kitą dieną turinti būti darbe, nes darbas toks, kad per nuotolį galimybės dirti nėra.

Paklaustas kaip vertina potvynio sukeltus nepatogumus, moteris linksmai šypteli ir atsako, kad tai gyvenimui vanduo kol kas netrukdo. Sukelia tik laikinus nepatogumus, tačiau kai savivaldybėje yra tokių pagalbininkų, jokie potvyniai nebaisūs.

„Mano mama yra garbaus amžiaus ir ji per paskutinius penkiasdešimt metų nepamena, kad vanduo taip pakiltų tik įtakojamas kritulių, o ne ledo sangrūdų“, – kalbėjo V. Steponaitytė.

Pavakare ekipažas sėkmingai grįžo į Stoniškius ir yra pasiruošęs bet kada suteikti reikiamą pagalbą visoje Pagėgių savivaldybės teritorijoje.

Pagėgių sa vivaldybės informacija

Renaldo Malycho nuotraukos

Dalintis
Skip to content