Iš pareigų atleistas mero pavaduotojas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas. Paskirta nauja mero pavaduotoja

Vakar Pagėgių savivaldybėje įvyko VI-ojo šaukimo tarybos 37-asis posėdis. Į savivaldybės posėdžių salę tarybos nariai rinkosi po beveik dviejų metų pertraukos. Per tą laiką tarybos posėdžiai vyko nuotoliniu būdu.

Posėdžio darbotvarkėje – septyni klausimai, trys iš jų dėl Pagėgių savivaldybės mero pavaduotojo Edgaro Kuturio, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Eugenijaus Dargužo atleidimo ir naujo mero pavaduotojo paskyrimo.

Praėjusią savaitę Pagėgių savivaldybės opozicija inicijavo interpeliaciją, kurioje išsakytas nepasitikėjimas E. Kuturiu ir E. Dargužu. Opozicijos rašte teigiama, kad šių asmenų kuruojamose srityse (sveikatos priežiūros, komunalinio ūkio) nevyksta pokyčiai, kurie šiandieną labai reikalingi Pagėgių krašto gyventojams. Po interpeliacija pasirašė tarybos nariai: Kęstas Komskis, Ričardas Mažutis, Sigitas Stonys, Aušra Zongailienė, Lina Augustinavičiūtė ir Aivaras Pocius. Interpeliacijai pritarė ir trys valdančiosios koalicijos nariai: Algis Grublys, Vaidas Bendaravičius, Gražina Jankauskienė.

Pagėgių savivaldybės meras V. Bendaravičius išdėstė savo motyvus dėl kokių priežasčių pasirašė po interpeliacija: „Sudarydami koaliciją su E. Kuturio komanda ir skirdami jį į vicemero pareigas, tikėjomės, kad pavyks pasiekti bendrų tikslų, tačiau per šį laikotarpį trūko konstruktyvaus bendravimo ir bendradarbiavimo. O pastarąjį pusmetį mero pavaduotojo darbas buvo nukreiptas ne Pagėgių savivaldybės problemų sprendimui, bet asmeninių bei partinių politinių iniciatyvų vykdymui. Gaila, tačiau tokie veiksmai, kai asmeniniai principai keliami aukščiau savivaldybės gyventojų poreikių ir lūkesčių, negali būti produktyvaus bendro darbo rezultatu“, – kalbėjo meras.

Posėdžio metu sudaryta slapto balsavimo balsų skaičiavimo komisija, į kurią buvo deleguoti penki tarybos nariai: G. Jankauskienė, R. Valančienė, A. Pocius, R. Mažutis ir A. Grublys.

Po politikų pasisakymų, diskusijų buvo prieita prie slapto balsavimo kurio metu tarybos narių balsai pasiskirstė sekančiai – už nepasitikėjimą E. Kuturio veikla ir atleidimu iš užimamų pareigų pasisakė 12 tarybos narių iš 17. 5 tarybos nariai balsavo pasitikintys vicemero veikla.

Kitos slapto balsavimo metu buvo sprendžiamas Pagėgių savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo nepasitikėjimo klausimas. 13 tarybos narių išreiškė nepasitikėjimą E. Dargužo veikla ir atleidimu iš užimamų pareigų. 4 tarybos nariai balsavo pasitikintys direktoriaus pavaduotojo veikla.

Užimti mero pavaduotojos postą pasiūlytą tarybos narei Ligitai Kazlauskienei. Po jos prisistatymo, tarybos nariai uždavė keletą klausimų, o po to prasidėjo dar vienas slaptas balsavimas. Už tai, kad L. Kazlauskienė būtų paskirta mero pavaduotoja balsavo 13 tarybos narių. Naujoji mero pavaduotoja pareigas pradės eiti nuo š.m. kovo 22 dienos.

Visą tarybos posėdį galite peržiūrėti savivaldybės paskyroje youtube kanale.

Dalintis
Skip to content