Jo Ekscelencija Telšių vyskupijos vyskupas Algirdas Jurevičius lankėsi Pagėgiuose

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės vado pulkininko Rimanto Timinskio kvietimu Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius dalyvavo susitikime su Telšių vyskupijos vyskupu Algirdu Jurevičiumi ir jį lydinčia delegacija. Susitikimas su garbiais svečiais vyko VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje.

Telšių vyskupijos vyskupą Algirdą Jurevičių lydėjo Telšių vyskupo generalvikaras kan. Vilius Viktoravičius, Šilutės dekanas kan. Remigijus Saunorius, Pagėgių parapijos klebonas Kazys Žutautas, Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktorius Darius Steponkus. Susitikime taip pat dalyvavo Šilutės savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis.

Jo Ekscelencija vyskupas A. Jurevičius sveikindamas su artėjančiomis Šv. Velykomis kalbėjo apie Gavėnios laikotarpį bei artėjantį Prisikėlimo džiaugsmą, išsakė nerimą dėl taikos pasaulyje. „Mūsų visų tarpusavio bendravimas, darbai ir sprendimai kuria pasitikėjimą ir viltį, kuri yra jėga, skatinanti eiti į priekį su Dievo palaima.“ – teigė Jo Ekscelencija vyskupas A. Jurevičius.

Rinktinės vadas Rimantas Timinskis delegacijai pristatė pagrindinius sieną su Rusija bei Latvija saugančios Pagėgių pasienio rinktinės uždavinius, funkcijas bei darbo specifiką, 2021 metų veiklos rezultatus, aptarė bendradarbiavimo su kitomis tarnybomis. Po susitikimo svečiai apžiūrėjo iš kontrabandininkų konfiskuotą techniką, kontrabandinių prekių sandėlį, sporto salę bei kitas patalpas, kuriose pareigūnai lavina savo įgūdžius.

Dalintis
Skip to content