Ugniagesys gelbėtojas gaisre išgelbėjo savo brolį

Vakar ugniagesys gelbėtojas gaisre išgelbėjo savo brolį. Budėjimo metu Pagėgių savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Stoniškių ugniagesių komandos ugniagesiui gelbėtojui Vaidui Ališkevičiui paskambinę gyventojai pranešė, kad Mažaičių kaime dega jo brolio butas. Nors komanda nuo šio kaimo įsikūrusi vos už 500 m, V. Ališkevičius pasakojo, jog važiuojant į gaisrą jam drebėjo ir rankos, ir širdis.

„Po kelių minučių su kolega atvykęs prie daugiabučio, kuriame yra brolio butas, čia radau ir kitą savo brolį, kuris gyvena netoliese. Kadangi buto durys buvo užrakintos, abu su broliu išdaužėme langą ir įšokome į vidų. Brolis gulėjo ant grindų prie lovos, viskas aplinkui degė, pakėlėm jį, nunešėm prie lango ir per jį iškėlėme,“ – sakė ugniagesys gelbėtojas.  

Išneštas vyras buvo sąmoningas, gaisro metu jis apdegė veidą ir rankas. Atvykę greitosios pagalbos medikai jį išvežė į ligoninę.

Vakar budėjęs ir gaisro vietoje apsilankęs Tauragės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis specialistas Gintaras Budrius teigė, kad iš gretimo buto sklindantį dūmų kvapą pirmoji pajuto savo mamos aplankyti atvykusi moteris: „Ji ir pranešė apie nelaimę. Gaisras kilo vieno aukšto daugiabutyje, kuriame gyvena keturios šeimos. Deja,  nė viename iš butų nebuvo įrengtas autonominis dūmų detektorius. Gaisras kilo dieną, kieme buvo žmonių, žaidė vaikai, jeigu nukentėjusiojo bute būtų buvęs dūmų detektorius, jį kaimynai būtų išgirdę anksčiau ir suteikę žmogui pagalbą, padėję sunkiai vaikštančiam vyrui išeiti iš buto. Žmogus nebūtų nukentėjęs.“  

Gaisro metu dviejų kambarių bute sudegė lova, apdegė sienos, lubos, aprūko visas butas, suskilo stiklo paketas.

Pasak ugniagesio gelbėtojo V. Ališkevičiaus, tokia nelaimė brolio namuose įvyko pirmą kartą. Jis tvirtino, jog su broliais suremontuos degusį butą ir nupirks nukentėjusiam broliui dūmų detektorių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos skyrius

Dalintis
Skip to content