Susitiko su Zalcburgo Landtago delegacija

Zalcburgo federacinės  žemės Landtago delegacija, vadovaujama Landtago Pirmininkės dr. Brigittos Pallauf. ir J.E. Austrijos Respublikos ambasadorės Lietuvai mag. Yvonne Toncic-Sorinj, į susitikimą pakvietė Pagėgių savivaldybės merą Vaidą Bendaravičių.

Susitikimas vyko birželio 6 dieną Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje. Susitikime taip pat dalyvavo Vilkyškių seniūnijos seniūnas Darius Jurkšaitis,  Lietuvos ir Austrijos draugijos pirmininkas prof. Petras Kunca, kiti draugijos nariai ir svečiai.

Draugijos pirmininkas prof. Petras Kunca  trumpai pristatė aptariamus klausimus, prisiminė mūsų šalių ilgamečių kultūrinių ryšių ir Lietuvos ir Austrijos draugijos istoriją. Zalcburgo Landtago pirmininkė Brigitta Pallauf pasidžiaugė ilgamečiais Lietuvos ir Zalcburgo žemės kultūriniais ryšiais, aptarė aktualius bendradarbiavimo ir kitus klausimus.

Susitikime taip pat aptarti organizaciniai klausimai dėl Vilkyškiuose esančio paminklo, skirto Zalcburgo žemės žmonėms, apsigyvenusiems Mažojoje Lietuvoje po didžiojo 1709-1711 m. maro, atnaujinimo.

Plačiau: https://lietuva-austrija.eu/lietuvos-ir-austrijos-draugijos-susitikimas-su-zalcburgo-landtago-delegacija/

Dalintis
Skip to content