XI-asis liaudiškų kapelų sueituvių – festivalis „Linksmoji armonika-2022“

Birželio mėn. 12 d. Natkiškių kaimo parkelyje nuskambėjo 11-asis liaudiškų kapelų-sueituvių festivalis ,,Linksmoji armonika-2022“. Iš visos Lietuvos 11- ka suvažiavusių kapelų dovanojo žiūrovams po 4 savo pačius gražiausius  kūrinius, kurie privertė žiūrovą ploti, šokti ir linguoti. Šiemet festivalyje buvo ir naujokų, kurie pas mus dalyvavo pirmą kartą. Juk kiekvienais metais norisi žiūrovams parodyti ką nors naujo. Savo nuostabias dainas visiems susirinkusiems skyrė folkloro atlikėja Airida Mockutė Burneikienė. Festivalio metu parkelyje buvo galima pasigrožėti nuostabiais tautodailininkės Birutės Servienės iš Rusnės karpiniais. Dvi darbštuolės edukatorės Birutė Servienė ir Vida Gečienė visus norinčius mokė išsikirpti arba išpjaustyti iš popieriaus Mažosios Lietuvos užuolaidėlę. Tokią pačią užduotį atlikti turėjo ir po vieną dalyvį iš kiekvienos kapelos. Jų darbai eksponuojami Natkiškių kultūros namų languose.

Sveikinimo žodį tarė Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius. Jis pasidžiaugė, jog į tokį mažą kaimelį jau vienuoliktą kartą suvažiuoja dalyviai iš visos Lietuvos.

Festivalis prasidėjęs visų kapelų bendru tradiciniu kūriniu ,,Rožės žiedelis“ truko net 4 valandas. Festivalį dalinai finansavo Kultūros taryba ir Pagėgių savivaldybės administracija.

Pabaigoje padėkota visiems vienaip ar kitaip prisidėjusiems prie festivalio, pagalbininkams, kapelos ,,Vaivorykštė“ visiems nariams,už kantrybę žiūrovams, Valdui už puikų įgarsinimą.

Didžiausia padėka kolektyvams ir jų vadovams už nuostabų festivalį, už gerą nuotaiką, už skambias dainas. Po apdovanojimų ir bendros foto nuotraukos visų laukė šventinis tortas, kurį dovanojo Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius.

Ačiū visiems, padėjusiems sukurti tokį nuostabų reginį. Iki kitų metų.

Renginių organizatorė Rasa Armonienė

Dalintis
Skip to content