Pranešimas apie rengiamą Tauragės regiono atliekų prevencijos ir tvarkymo 2021–2027 m. planą ir organizatoriaus sprendimą atlikti plano vertinimą

Rengiamo plano pavadinimas – Tauragės regiono atliekų prevencijos ir tvarkymo 2021–2027 m. planas. Plano tikslas – suderinti savivaldybių veiksmus organizuojant komunalinių atliekų tvarkymo sistemas ir steigiant kelioms savivaldybėms bendrus atliekų naudojimo ar šalinimo įrenginius.

Plano rengimo organizatorius – Tauragės regiono plėtros taryba, Vasario 16-osios g. 6, 72258 Tauragė,tel. +370698 77465, el. p. info@trpt.lt,interneto svetainės adresas http://tauragesregionas.lt/.

Planui bus atliekamos strateginio pasekmių aplinkai vertinimo (toliau – SPAV) procedūros.Vadovaujantis Planų ir programų strateginio pasekmių aplinkai vertinimo tvarkos aprašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014 m. gruodžio 23 d. nutarimu Nr. 1467,6.1 papunkčiu, SPAV privaloma atlikti, kai rengiamas planas, skirtas atliekų tvarkymui, kuris nustato ūkinės veiklos, įrašytos į Lietuvos Respublikos planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo 1 ar 2 priedus, vystymo pagrindus ir kuris rengiamas didesniam nei 10 kv. kilometrų plotui. Rengiamo plano, kaip regioninio atliekų sektoriaus strateginio dokumento, SPAV privalomas, todėl atranka SPAV neatliekama ir pradedamas rengti Tauragės regiono atliekų prevencijos ir tvarkymo 2021–2027 m. plano SPAV apimties nustatymo dokumentas.

Susipažinti su SPAV ataskaita ir plano projektu bus galima ne vėliau kaip per 20 darbo dienų iki viešo supažindinimo susirinkimo. Apie dokumentų parengimo, susipažinimo ir viešo pristatymo tikslias datas ir vietas bus informuota papildomai atskiru pranešimu.

Dalintis
Skip to content