Suomijos ekspertai teiks rekomendacijas Tauragės regiono savivaldybėms

2023 m. vasario 6 – 9 dienomis Tauragės regione lankėsi Centrinės projektų agentūros, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertai bei svečiai iš Suomijos, kurie susitiko su kiekvienos regiono savivaldybės vadovais, savivaldybių administracijos ir savivaldybėse veikiančių įstaigų, dirbančių socialinės ir sveikatos srityse, atstovais.

Šis vizitas yra Centrinės projektų valdymo agentūros kartu su Vyriausybės kanceliarija įgyvendinamo projekto, kurį finansuoja Europos Komisija ir kurio paslaugos tiekėjai yra Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO), dalis.  Tauragės apskritis buvo pasirinkta dėl vykdomo projekto Tauragė+, nes norint pritaikyti Suomijos patirtį sveikatos ir socialinių paslaugų teikime yra būtinas kelių savivaldybių bendradarbiavimas.

Vizito Pagėgiuose metu, EBPO ekspertai domėjosi savivaldybėje gyvenančių žmonių padėtimi socialinėje, sveikatos ir kitose srityse. Ekspertai daug dėmesio skyrė vyresnio amžiaus asmenų situacijos ir problemų, užimtumo, socialinių paslaugų, visuomenės ir asmens sveikatos priežiūros, dalyvavimo nevyriausybinių organizacijų ir visuomeninėje veikloje, aptarimui. Susitikimo metu aptartos aktualijos yra ypač reikšmingos ir primena mums visiems, kad vykstant visuomenės struktūros pokyčiams, su senėjimu susijusios politikos ir paslaugų prieinamumo formavimas regiono ir savivaldybių lygmeniu turi būti viena iš prioritetinių sričių.

Dalintis
Skip to content