Kviečiame įstaigas į susitikimą apie Jaunimo savanorišką tarnybą ir kitas savanorystės galimybes

Savanorystė – tai savanorio ir akredituotos organizacijos susitarimas dėl neatlygintinos visuomenei naudingos veiklos, stiprinant jaunuolio kompetencijas ir pasitikėjimą savimi. Jaunimo savanoriškos tarnybos programa užtikrina abipusę naudą: savanoriaujantis jaunuolis gali išbandyti save, ugdyti arba stiprinti įgūdžius ir kompetencijas, o savanorį priėmusį organizacija gauna dar vieną narį kuris pasiruošęs padėti su visai organizacijos darbais. Jaunimo savanoriškos programos tikslas – abiem pusėms naudingas procesas.

Savanoriai, kurie įgyvendina daugiau nei 3 mėnesius tarnybos, įgyja JST pažymėjimą – dokumentą patvirtinantį tarnybos metu įgytus ar sustiprintus įgūdžius, kompetencijas, tačiau tik 6 mėn. nenutrūkstama tarnyba, kurios metu įgyvendinti visi programos formalieji reikalavimai, suteikia 0,25 balo pripažinimą stojant į pirmosios pakopos studijas Lietuvoje.

Kviečiame į susitikimą/diskusiją, kurios metu aptarsime kaip veikia akreditacijos procesas, dokumentų parengimas ir pati Jaunimo savanoriško tarnybos programa. Susitikimas vyks gegužės 23 d., 11.00 val. Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje.

rankos
Dalintis
Skip to content