Potvynis Pagėgių savivaldybėje

Gausūs krituliai ir šiltas paskutinis žiemos mėnuo sukėlė potvynį visame pamario krašte. Ne išimtis ir Pagėgių savivaldybė, kurioje vietos gyventojai susiduria ne tik su apsemtais keliais, vanduo veržiasi į kiemus.

Vasario 23 dieną Pagėgių savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Kuturys, administracijos direktoriaus pavaduotojas Eugenijus Dargužas, Stoniškių seniūnijos seniūnė Dalia Alkimavičienė ir seniūnijos vyresnysis specialistas Marius Paleckis vyko į Plaškius, kur potvynis labiausiai priartėjo prie gyventojų namų.

Pasak E. Kuturio, savivaldybė su nerimu stebi situaciją, renka informacija iš seniūnijų, gyventojų apie patiriamus nuostolius.

„Vanduo po truputį atsitraukia ir, labai tikimės, kad vandens lygis šią žiemą jau nebekils. Kai turėsime pilną informaciją apie potvynio sukeltus nuostolius, tuomet ieškosime sprendimų kaip juos pašalinti“, – Plaškiuose kalbėjo mero pavaduotojas, kuruojantis civilinės saugos, priešgaisrinės saugos sritis.

Stoniškių seniūnė D. Alkimavičienė teigia nuolat palaikanti ryšį su apsemtose teritorijose gyvenančiais žmonėmis.

„Kol kas pagalbos niekas neprašė, gyventojai susitvarko patys. Kai kurie automobilius laiko kiek toliau nuo namų ir teritorijų, kurios gali būti apsemtos. Yra keletas ruožų, kur su lengvuoju automobiliu pravažiuoti sudėtinga, tačiau gyventojams su savo technika padeda vietos ūkininkai. Situaciją stebime, informaciją apie apsemtas teritorijas turime ir esame pasiruošę bet kuriuo metu suteikti reikiamą pagalbą“, – kalbėjo seniūnė.

Pagėgių savivaldybės informacija

Dalintis
Skip to content